Anunturi

 

Ziua portilor deschise_Assystem Technologies

Va invitam sa participati la prezentarea companiei ASSYSTEM Romania care va avea loc joi, 16 noiembrie 2017 in sala EA004 in intervalul orar 14:00-15:00.
Printre subiectele ce vor fi abordate pe parcursul prezentarii se numara si oportunitatile de angajare oferite de companie.

Afis program prezentare_Facultatea de Inginerie Electrica_nov 2017

 

Logo-esilicon

 

eSilicon organizează un Open House in 2 ediții, prin intermediul caruia vei putea vizita sediul companiei si obtine informatii legate de programul “FAST Academy”.

Ne vedem pe data de 31 octombrie de la ora 18:00 sau pe 8 noiembrie de la ora 16:00 la sediul nostru Sky Tower Building, 246C, Calea Floreasca, Etaj 22, Sector 1, București, pentru a afla detalii despre beneficiile oferite in programul FAST și pentru a cunoaște echipa eSilicon.

Dacă dorești să te înscrii la una dintre aceste ediții, te rugam sa ne trimiti un e-mail de confirmare la adresa de e-mail jobs.ro@esilicon.com

 esilicon-romania-jobs-open-house-fast-academy-20171027

We make things happen!

 

Finala Smart Start UP România a scos la iveală proiecte și antreprenori cu mult potențial. Din cele 47 de proiecte intrate în competiție au fost declarate finaliste 29, acestea fiind ulterior prezentate în fața unui juriu cu experiență în business format din Eduard Dumitrașcu – Președintele Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, Prof. Dr. Ing. Răzvan Rughiniș – Universitatea POLITEHNICA din București, Gabriel Mutu – Primarul Sectorului 6, Tatian Diaconu – CEO IMMOCHAN România, Gabriel Tomescu – CEO BMF Grup, Francesco D’Ambrosio – CEO EasyLumen și Sarolta Besenyei - Expert Comisia Europeană.

Cele mai bune proiecte finaliste au fost admise în etapa de mentorat alături de jurați după cum urmează:

 1. Urban Gardener al tânărului Stelian Mustea a captat atenția reprezentaților Primăriei Sectorului 6;
 2. Bee Woop al domnului Lungu Dan se dezvoltă alături de domnul Francesco D’Ambrosio;
 3. Proiectul R&D and Production Lab for Wearable Biomedical Tech al domnului Lungu Alexandru Valentin crește de asemenea, sub îndrumarea domnului Francesco D’Ambrosio;
 4. Autocamion Electric propus de Iliescu Mihail Alin are sprijinul domnului Gabriel Tomescu;
 5. CleanUP propus de Pană Mihail Alexandru și InstaHouse prezentat de domnul Moroianu George beneficiază de experiența și know how-ul domnului Gabriel Tomescu.

 

Succesul  Etapei I a proiectului Smart Start UP România ne încurajează să continuăm acest proiect. Urmăriți site-urile www.smartstartup.info , www.upb.ro și www.antreprenoriat.pub.ro pentru a afla informații legate de desfășurarea Etapei II.

 

 

Toţi studenţii anului III, de la specializările SE, EA şi ID, sunt rugaţi ca până la data de 10.09.2017 să depună la Secretariatul Facultăţii o cerere de opţiune pentru 4 dintre cele 6 cursuri opţionale aferente fiecărei specializări.

Cererea va trebui completată cu toate cele 6 cursuri în ordinea opţiunii dorite.

 Tabel si cerere discipline optionale

 

  

Toţi studenţii anului II, domeniul inginerie electrică, sunt rugaţi ca până la data de 10.09.2017 să depună la Secretariatul Facultăţii o cerere de înscriere la una dintre cele 4 specializări:

 

 1. Electronică de putere şi acţionări electrice – EA;
 2. Informatica aplicata in ingineria electrica –  IA
 3. Instrumentaţie şi achiziţie de date – ID
 4. Sisteme Electrice – SE;

Cererea va trebui completată cu toate cele 4 specializări în ordinea opţiunii dorite.

Studenţii care nu depun opţiunile în termen vor fi repartizaţi din oficiu de către Decanat. 

 

CERERE PENTRU ALEGEREA PROGRAMULUI DE STUDIU 2017

Concursul TeCHALLENGE
Concursul se derulează în perioada 22 mai 2017 – 04 octombrie 2017 și adresează atât studenţilor înscriși în ciclurile de licenţă, masterat şi doctorat din cadrul tuturor facultăţilor Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, cât şi tuturor elevilor de liceu ai instituțiilor de învățământ liceal de stat sau particular din toată țara. Participanții se pot înscrie cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat. Domeniile în care aceștia pot realiza un proiect sunt următoarele:
Eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic);
Noi surse de energii regenerabile (eolian, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă);
- Tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering);
Orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe inteligente);
Gazele naturale în secolul al 21-lea (power to gas, biometan, GNL, CNG).
 
Premiile oferite pentru studenți sunt:
 • Premiul I – 5500lei
 • Premiul II – 4500lei
 • Premiul III – 3500lei
 • Mențiune – 1500lei
    Toate detaliile desfăşurării concursului TeCHALLANGE sunt pe site-ul http://www.techallenge.pub.ro/. Informații suplimentare privind organizarea competiţiei de proiecte pot fi solicitate la numărul de telefon 021 402 9465 sau la adresa de e-mail techallenge@upb.ro.